گزارش کارآموزی اصلاح ذرت،سويا ، سورگوم در ايستگاه تحقيقاتي كشاورزي عراق محله

دسته بندي : فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت
گزارش کارآموزي اصلاح ذرت،سويا ، سورگوم در ايستگاه تحقيقاتي كشاورزي عراق محله در 54 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب

عنوان صفحه

تشكر و قدرداني 1

مقدمه 2

ذرت خوشه اي sorghum sp 3

اكولوژي سورگوم 4

خصوصيات گياه شناسي سورگوم 5

انواع مختلف سورگوم 8

خصوصيات زراعي ذرت خوشه اي 8

عمليات داشت 11

برداشت سورگوم 12

منشاء ، گونه ها و نژادها 16

گياه شناسي با گلدهي و كنترل گرده افشاني 17

روشهاي خودگشني و تلاقي 18

توليد بذر سورگوم هيبريد 20

هدف هاي اصلاحي 20

بيماريها 21

ذرت معمولي corn 25

مشخصات گياهشناسي ذرت 26

اكولوژي ذرت 28

انواع ذرت 29

خصوصيات زراعي 30

موقع كاشت 31

عمليات داشت 33

برداشت 35

برداشت ذرت دانه اي 35

برداشت ذرت براي سيلو 36

بيماريهاي ذرت دانه اي ( بلال ) 37

اصلاح ذرت 40

گلدهي و گرده افشاني 41

هدفهاي اصلاحي 43

سويا 45

خصوصيات بتانيكي 45

خصوصيات زراعي 46

برداشت سويا 48

آفات سويا 49

گلدهي و گرده افشاني 51

روشهاي تلاقي 52

هدفهاي اصلاحي 53

منابع 64



مقدمه :

دوره كارآموزي يعني بكارگيري تمامي آموخته ها و معلوماتي كه در طي اين چند سال در محيط دانشگاه كسب كرده ايم . يا مي توان چنين بيان كرد كه دوره كارآموزي تكرار تمام مهارت ها ، از ابتدايي ترين سطوح تا پيشرفته ترين آنها در محيطي خارج از محيط آموزشي مي باشد .

بكارگيري فنون و تكنيك هاي فراگير شده در محيط كار باعث ثبات هرچه بيشتر اين مهارتها در ذهن و سبب ايجاد خلاقيت در انجام مراحل كار كشاورزي مي شود.

باتوجه به اطلاعاتي كه در دوره كاراموزي بدست آورده ايم با قاطعيت مي توان بيان كرد كه علم كشاورزي ، پيشرفت بسيار چشمگيري در زمينه علم گياهپزشكي داشته و به نتايج بسيار خوبي دست پيدا كرده است .

در اين گزارش سعي شده است كه هرچه بيشتر در رابطه با كاربرد تكنولوژي هاي علمي جديد در زمينه ي بذر ، ارقام ، و همچنين روشهاي مبارزه اي با آفات و بيماريهاي مورد بررسي اشاره شود .









ذرت خوشه اي sorghum sp

ذرت خوشه اي گياه بخصوص مناطق گرم است ولي به علت بازده خوبي كه از نظر علوفه و دانه دار و كشت آن در غالب نقاط دنيا متداول است . كشت آن از زمانهاي قديم در هندوستان و آفريقا متداول بوده و در ساير نقاط خشك ونيمه خشك دنيا از اين گياه گرمسيري استفاده هاي متعددي بعمل مي آيد و قدمت آن را به 700 سال قبل از ميلاد مسيح نسبت مي دهند . عمده ترين مصرف سورگوم در تغذيه حيوانات است و موارد استفاده ديگري نيز در توليد موم ، نشاسته ، الكل ، قند ، دكستروز و روغن خوراكي دارد . از دانه سورگوم هم چنين آرد سورگوم نيز توليد مي شود . بعلاوه از آن به عنوان مرتع سيلو و علوفه نيز استفاده مي شود . در ايران ذرت خوشه اي درمناطق بلوچستان و سيستان و كرمان و بنادر در جنوب كشت و به مصرف تغذيه مي رسد .

زراعت سورگوم را در ايران و چين به قرن اول يا كمي قبل از ميلاد نسبت مي دهند و تقريبا تمام واريته هاي ذرت خوشه اي كه اكنون در آمريكا زراعت مي شود از مناطق مختلف آفريقا به آنجا وارد شده است و عمده ترين كشورهاي توليد كننده آن كشورهاي آفريقايي ، هندوچين ، چين و آمريا و در درجات بعد استراليا و كشورهاي غرب اروپا و آسياي صغير مي باشند . سطح كشت آن را حدود 40 بيليون هكتار مي دانند .





اكولوژي سورگوم

ذرت خوشه اي گياهي است يك ساله ، بهاره و مخصوص مناطق گرم و خشك و كم آب و برگها و ساقه هاي اين گياه با مواد مومي پوشيده شده كه ميزان تلفات آب را كاهش مي دهد و به علت كمي سطح برگهاي آن ميزان آبي را كه از طريق تبخير و تعرق هدر مي دهد كم و گياه قادر است در شرايط گرم و خشك به حالت ركود رفته و با مساعد شدن شرايط مجددا شروع به رشد نمايد . بنابراين به خشكي بسيار مقاوم است و با مناطقي كه بارندگي آن كم و تابستانهاي گرم دارند سازگاري يافته است . زماني كه توسط درجه حرارت بين 5/23 تا 5/28 درجه سانتي گراد باشد محصول خوبي مي دهد و در صورتي كه در طول گل دادن به بذر نشستن حرارت خيلي زياد باشد ميزان بذر كاهش مي يابد . در مناطقي كه كشت سورگوم به ميزان زيادي رايج است كشت آن را طوري تنظيم مي كنند كه ريزش بارانهاي بهاري شروع شده باشد و رسيدن آن همزمان با شروع فصل خشك باشد . هواي آفتابي و خشك پاييز موجب حفظ رنگ روشن دانه ها و زود خشك شدن آن مي شود . رشد آن سريع و در مدت كوتاهي در حدود 50 روز محصول مي دهد .

در ضمن سورگوم گياهي است روز كوتاه و در صورتي كه ميزان بارندگي 400 تا 500 ميليمتر باشد به صورت ديم كشت مي شود در طيف وسيعي از خاكها به خوبي رشد مي كند ولي در خاكهاي شني بومي عميق و حاصلخيز رشد و نمو بهتري دارد و در خاكهاي قليايي مقاومت و تحمل زيادتري از خود نشان مي دهد . همچنين در خاكهاي سنگين به شرط اينكه به خوبي زه كشي شده باشند نيز به خوبي محصول مي دهد و به طور كلي حاصلخيزي خوب ، زه كشي و حرارت مناسب و طولاني سه عامل عمده براي موفقيت در كشت سورگوم است و مي توان آن را به صورت علوفه خشك ، علوفه سبز و سيلو و حتي براي چراي مستقيم مورد استفاده قرار داد . در مناطقي كه بارندگي زياد است سورگوم در مقايسه با ذرت دانه كمتري توليد مي كند . سورگوم درخانواده گياهان مانند شتر در جانوران است بدين معني كه مي تواند مدت زيادي در مقابل خشكي مقاومت كند ولي بعد از يك آبياري يا بارندگي مناسب سريعا رشد و نمو نموده و زمان عقب افتادگي را كه مواجه با خشكي و كم آبي بوده است جبران مي كند و گياهي است مخصوص نقاط خشك و كم آب از اين رو به نام علف شتري نيز ناميده مي شود و در چنين نقاطي به خوبي مي تواند جايگزين ذرت شود .

خصوصيات گياه شناسي سورگوم

سورگوم گياهي است از خانواده Gramine و جنس sorghum كه گونه هاي آن عبارتند از :

1- sorghum versicolor كه از نوع وحشي و داراي 10 كروموزوم 10=n2 كه اولين بار در آفريقا پيدا شده و گياهي است يك ساله و علفي .

2- sorghum halo pense كه گياهي است چند ساله و داراي 40 كروموزوم 40=n2

3- Sorghum vulgare يا ذرت خوشه اي اصلاح شده كه زراعت آن در سطح وسيع انجام مي گيرد و داراي 20 كروموزوم 20=n2 است و كليه ارقام آن يكساله مي باشند.

ذرت خوشه اي معمولي يا sorghum valgare مانند ساير غلات داراي سيستم ريشه هاي منشعب است . اولين ريشه اي كه در موقع جوانه زدن بذر به وجود مي آيد در تمام دوران رشد و نمو نبات باقي مي ماند و توليد ريشه هاي فرعي زيادي مي نمايد كه به نگهداري و استحكام گياه كمك مي نمايد . ساختمان ريشه سخت و داراي رنگ روشن است طول آنها 25 تا 30 سانتي متر و در حالت هاي استتثناي به يك متر هم ممكن است برسد و پراكندگي آن در اطراف ساقه و در زير خاك نسبتا زياد است . ساقه هاي آن مستقيم و خشن و ضخيم بوده و ساقه اصلي از قاعده خود چندين ساقه توليد مي نمايد كه در تكثير غيرجنسي مي تواند مورد استفاده قرار گيرند . ارتفاع ساقه 60 تا 200 و گاهي تا 600 سانتي متر مي رسد . قطر ساقه از پايين به بالا به تدريج كم مي شود و فاصله گره ها در پايين كمتر و در بالاي ساقه زياد مي شود . گره هاي پايين خاصيت ريشه زايي داشته و از آخرين گره ها ريشه هاي فرعي خارج و در زمين فرو مي رود .

ميان گره هاشياردار و مغز ساقه محتوي مقداري مواد قندي مي باشد و تعداد ساقه هاي فرعي ممكن است در حد بوته به دو عدد برسد . رنگ ساقه ها بر حسب واريته و محيط رشد ممكن است سبز تا قرمز باشد . در محل هرگره يك برگ مي رويد كه با داشتن نوك تيز و برنده و دندانه دار بودن حاشيه از ذرت متمايز مي شود كه به طور متناوب قرار گرفته اند .

جمع برگها در ساقه اصلي 16 تا 27 عدد است كه واريته هاي زودرس تعداد برگ كمتري دارند . طول برگها 50 تا 80 سانتي متر و عرض آنها 5 تا 10 سانتي متر است و رگبرگ اصلي كلفت و در زير برگ برجسته است . برگها داراي غلاف بندي هستند كه روي گره ها و ميان گره را مي پوشاند . سطح برگها صاف و از يك لايه مومي پوشيده شده است .

گل آذين آن خوشه اي و بر حسب نوع ممكن است متراكم يا غير متراكم باشد . محور گل آذين شياردار و از محل گره ها خوشه هاي فرعي خارج مي شود . سنبلك ها در گل بصورت جفت دارند كه يكي فاقد دم گل و بذر توليد مي كند و ديگري دم گل كوتاهي دارد و معمولا عقيم است .

صبح زود يا شبها باز مي شوند و رنگ آنها در گونه هاي مختلف متفاوت است. پرچم ها درمواقع گرم روز خارج مي شوند و 95 درصد تلقيح به صورت مستقيم انجام مي گيرد. گل كردن از راس خوشه شروع و به طرف قاعده ادامه مي يابد و مدت يك هفته تا ده روز به طول مي انجامد و در يك گل آذيت ممكن است 6000 سنبلك وجود داشته باشد و حرارت نقش مهمي در گل كردن دارد كمي حرارت ممكن است گل كردن را به تاخير بياندازد. دانه يا بذر ذرت خوشه اي گندمه ، گردونك دار و به رنگهاي سفيد ، قرمز ، قهوه اي ، تا سياه ممكن است تغيير كند . تعداد دانه در يك خوشه كامل حدود 2000 دانه و وزن هزار دانه آن 25 تا 35 گرم است . پوست دانه نسبتا سخت و در مقابل آفات انباري مقاوم و محتواي تانن و مواد آردي يا نشاسته اي سفيد است.

انواع مختلف سورگوم:

ذرت خوشه اي يا Sorghum valgare را از نظر زراعي و نوع استفاده به 5 گروه تقسيم مي نمايند :

1- ذرت خوشه اي قندي يا ذرت خوشه اي شيرين sirup sorghum

2- ذرت خوشه اي دانه اي grain sorghum

3- ذرت خوشه اي جاروئي broon sorghum

4- ذرت خوشه اي علوفه اي brass sorghum

5- ذرت خوشه اي علفي grass sorghum

خصوصيات زراعي ذرت خوشه اي :

ذرت خوشه اي كه در حال حاضر در سطح وسيعي در مناطق مختلف آمريكا، آمريكاي شمالي ، آسيا ، استراليا كه خيلي گرم و خشك بوده و براي زراعت ذرت مناسب نيستند كاشته مي شود هر چند بومي مناطق گرم است ولي بسياري از واريته هاي آن به آب و هواي نواحي معتدل سازش يافته اند . ليكن خواهان تابستان گرم هستند. محصول زراعت ذرت خوشه اي تقريبا در تمام انواع خاكهايي كه ميزان PH آنها 5/5 تا 5/8 باشد رضايت بخش است . زمين شني رسي حاصلخيز را بيشتر طالب است و در زمين سنگين زهكشي شده نيز محصول خوبي مي دهد . در زمينهاي كم قوه كه براي كاشت غلات مناسب نيستند زراعت آن مقرون به صرفه است و علوفه خشك مناسبي از آن به دست مي آيد. ذرت خوشه اي به خوبي قليايي بودن و شوري خاك را تحمل مي كند .

براي بدست آوردن محصول خوب و رضايت بخش از سورگوم بايستي بستر بذر خوب آماده و بدون علف هرز باشد و طريقه كشت ذرت خوشه اي بر حسب نوع استفاده اي كه از آن به عمل مي آيد متفاوت خواهدبود . و در صورت استفاده به عنوان علوفه سبز يا علوفه خشك و يا سيلو يا بذر و شيوه بايد نوع كاشت را با ماشين بذر افشان و كشت رديفي با در نظر گرفتن فاصله كافي و مناسب تعيين نمود . تا مسئله سهولت كاشت وعمليات داشت و برداشت با حداكثر محصول و يا جوش بيشتر در نظر گرفته شده باشد . تعداد عمليات لازم براي آماده شدن خوب بستر بذر به شرايط مزرعه آب و هوا بستگي دارد. بطور كلي بايد زمين را در پاييز به عمق 20 تا 25 سانتي متر شخم زده و همزمان كود مورد نياز را داخل خاك نمائيم.




ذرت معمولي corn :

كشف اين گياه از قرنها پيش در آمريكا رايج و تا كشف آمريكا در ساير مناطق وجودنداشت و پس از آن به ساير كشورها برده شد . ذرت يكي از با ارزش ترين گياهان زراعي و بعنوان سلطان غلات معروف است و توليد آن در جهان بعد از گندم و برنج مي باشد و ساليانه بيش از يكصدو بيست ميليون هكتار از اراضي جهان به كشت ذرت اختصاص دارد كه حدود نيمي از آن در آمريكا كشت مي شودو چه از نظر مقدار محصول و چه از نظر ارزش غذايي داراي اهميت خاصي است . دانه آن به مصرف خوراك انسان و دام و علوفه سبز آن نيز به صورت تازه و سيلو شده يكي از بهترين غذاهاي دامي است .

كريستوف كلمب در اولين مسافرت خود به آمريكا در سال 1492 ذرت را در اراضي وسيعي مشاهده كرد كه اهالي آن سرزمين از دانه آن تغذيه مي كردند . درهنگامي كه ذرت در آمريكا شناخته شده بوئد كشورهاي اروپا و آفريقا از آن اطلاعي نداشتند و دركشورهاي آسيايي هم آثار و شواهدي حاكي از وجود اين گياه در دوره قبل از كلمب بدست نيامده است . در هنگام ورود اروپائيان به آمريكا ذرت گياه اصلي در كشاورزي بوميان آمريكا بوده است كه به وسيله كريستف كلمب به اسپانيا برده شد و پس از چند سال از اسپانيا به جنوب فرانسه ، ايتاليا ، شمال آفريقا برده شد و از سابقه زراعت آن در ايران اطلاع صحيحي در دست نيست .

مشخصات گياهشناسي ذرت :

ذرت داراي ريشه هاي افشان قوي و انبوه و در عين حال سطحي است و مي تواند به استقامت گياه كمك نمايد . ريشه اوليه ذرت كه بعد از جوانه زدن بذر توليد مي شود 3 تا 5 عدد است و در عمق 3 تا 5 سانتي قوي خاك ريشه هاي ثانويه به تعداد زياد و حدود 20 عدد از گره هاي در عمق خاك خارج مي گردد . همچنين از گره هايي كه در سطح خاك قراردارند نيز ريشه هاي خارج و وارد خاك مي شوند . مجموعه ريشه ها بطرف عمق زمين و اطراف پراكنده شده و بتدريج بر طول آنها اضافه مي گردد كه ممكن است تا عمق 2 تا 3 متري خاك نفوذ نمايند . ساقه ذرت مانند ساير گياهان تيره غلات بند بند و بودن انشعال است . اين ساقه ها راست داراي ارتفاع 2 تا 5 متر بوده و در شرايطي ممكن است تا 8 متر برسد. فاصله بين گره هاي ساقه متفاوت ممكن است 6 تا 20 سانتي متر باشد و بطور كلي ارتفاع بوته به گونه يا زودرسي آن مربوط است . ضخامت ساقه ذرت حدود 3 سانتي متر و حدود 8 تا 12 ميان گره دارد كه ميان گره پايين ساقه كوتاهتر و ميان گره بالاي ساقه بلندتر است . برگ ذرت از محل گره ها خارج مي شود و از دو قسمت پهنك و غلاف تشكيل شده است كه غلاف بدور ساقه پيچيده شده و پهنك برگ بطول 30 تا 80 سانتي متر و گاهي 150 سانتي متر بوده و عرض آن در حدود10 سانتي متر و ضخامت 2 ميلي متر مي باشد . تعداد برگهاي ذرت بطور متوسط 12 تا 18 است كه ارقام زودرس تعداد برگ كمتر و ارقام ديررس برگ بيشتري دارند.

گل هاي نر و ماده درذرت جدا از هم ولي بر روي يك پايه قرار دارند و بنابراين گياهي است يك پايه يا monoique . آرايش گل هاي ماده در محل گره ها و در بغل گره ها و گل هاي نر در انتهاي ساقه قرار دارند . سنبله ماده از يك محور اصلي قطور تشكيل شده كه روي آن سنبلك ها در رديف هاي منظمي قرار گرفته اند . هر سنبلك داراي دو گل است كه فقط گل بالائي بارور مي شود . مجموعه آرايش گلهاي ماده بوسيله غلافي كه پوست بلال ناميده شده است از محل تخمدان گلها ميله بلند و باريكي بنام خامه خارج مي گردد كه روي آن كلاله ظريف و كركداري وجود دارد .

و از راس پوسته در بلال خارج مي گردند اين ميله ها كه به ريش ذرت معروف مي باشند براي توليد به مدت زماني حدود 5 تا 10 روز احتياج دارند . تعداداين مجموعه يا بلالها در هر بوته بر حسب واريته و گياه متفاوت و از يك تا 12 عدد مي باشد كه طول هر بلال بين 5/1 تا 60 سانتي متر است .گلهاي نر به صورت خوشه در انتهاي ساقه اصلي قرار داشته كه در روي خوشه هاي متعدد آن در سنبلچه بلند و كوتاه بطور منظم قرار گرفته و هر سنبلچه داراي دو گل و هر گل داراي 3 پرچم است كه گرده افشاني بصورت غيرمستقيم انجام و درصد كمي نيز ممكن است بطور مستقيم صورت گيرد. پرچمها مي توانند مقدار زيادي گرده توليد نمايد كه به وسيله باد به گلهاي ماده همان گياه يا ساير پايه هاي منتقل مي گردد و بلافاصله بعد از قرار گرفتن روي كلاله شروع به جوانه زدن نموده و پس از 20 دقيقه فقط يك ميله گرده به تخمدان مي رسد . دانه ذرت ميوه ايست گندمه و رنگ آن بسته به ارقام مختلف متفاون واز سفيد ، زرد ، قرمز ، ارغواني تا سياه تغيير مي كند . وزن هزار دانه آن 100 تا 400 گرم است .

اكولوژي ذرت :

ذرت در خاكهاي لولي كه داراي عمق كافي بوده و نرم و هوادار و زهكشي شده و از نظر هوموس و مواد آهكي غني باشد بهترين رشد را خواهد داشت . اراضي خيلي سنگين وسله دار و اراضي خيلي شني و سبك براي كشت ذرت مناسب نيستند ولي در صورتيكه زمين هاي شني سبك كود داده شده باشند بر اراضي رسي و مرطوب ترجيح دارند . بهترين ph براي رشد ذرت 5/5 تا 7 يعني خاكهاي كمي اسيدي تا خنثي و در خاكهاي قليائي نيز در صورتيكه آبياري شود قادر به رشد مي باشد .

اين گياه در دوره رشد احتياج به حرارت و گرماي زياد داشته و در مناطقي كه تابش خورشيد زياد در تابستان گرم دارند بهترين عملكرد دانه را دارد . شروع جوانه زدن زماني است كه درجه حرارت محيط بين 6 تا 10 درجه باشد و بعد از سبز شدن درجات حرارت پايين و نزديك به صفر را تحمل نمي كند . در طول دوران رشد مناسبترين درجه حرارت براي ذرت بين 20 تا 30 درجه سانتي گراد است . نياز حرارتي ذرت هاي زودرس 1500 تا 1800 درجه و ذرت هاي ديررس حدود 2300 درجه مي باشد .

ارتفاع زياد از سطح دريا باعث ديررسي و كم شدن درجه رسيدن ذرت مي گردد ولي در صورتيكه تا ارتفاع 300 متري از سطح دريا كاشته شود بخوبي رشد ونمو نموده و مي رسد

همچنين در عرض هاي جغرافيايي مختلف بعمل مي آيد. اين گياه به آب نسبتا زيادي نياز دارد و در صورتيكه ميزان بارندگي 600 تا 700 ميلي متر در سال و پراكندگي ان براي رشد و نمو ذرت مناسب باشد مي توان آنرا بدون آبياري به محصول رساند . مقدار آب مواد نياز نسبت به تغييرات درجه حرارت و نوع خاك متفاوت و از زمان كاشت تا برداشت حدود 5000 متر مكعب در هكتار است . طول دوره رشد ذرت بر حسب آب و هوا و درجه حرارت و زودرس يا ديررس بودن واريته متفاوت و بين 90 تا 240 روز مي باشد گياهي است روز كوتاه و يكساله و نمو آن در روزهاي بلند باعث افزايش تعداد برگ و ديررسيدن بلال مي شود و با كوتاه شدن روز گل دادن آن جلو مي افتد و نمو شاخ و برگ آن كند مي شود .

انواع ذرت :

1- ذرت سخت يا بلوري flint corn

2- ذرت دندانه اي يا دندان اسبي dent corn

3- ذرت آردي يا نشاسته اي flour corn

4- ذرت پاپ كورن يا ذرت بوداده pop corn

5- ذرت شيرين sweet corn

6- ذرت غلاف دار pod corn

7- ذرت مومي waxy corn

خصوصيات زراعي :

زميني كه براي كشت ذرت در نظر گرفته مي شود بايد بصورتي آماده شود كه ذرات خاك يكنواخت داراي مواد غذايي كافي در تمام قشر زراعتي و ضمن برخورداري ازعمقي يكنواخت در تمام قسمتها رطوبت كافي در زمين موجود باشد تا ريشه بتواند بخوبي و در اعماق خاك نفوذ نموده گسترش يابد . براي رسيدن به اين منظور بايد زمين پس از برداشت محصول شخم خورده و همراه با شخم مقدار 30 تا 40 تن كود دامي در هر هكتار بخش و در بهار و قبل از كاشت عمليات تكميل تهيه بستر بذر را انجام داده پس از آماده شدن بستر بذر مي توان با استفاده از بذر افشانهاي مختلف اقدام به كشت نمود.

كودهاي شيميايي مورد لزوم ذرت بر حسب نوع خاك و ميزان كود مصرفي براي محصول قبلي متفاوت و مي توان مقدار 200 تا 300 كيلوگرم در هكتار سوپرفسفات يا فسفات آمونيوم و 80 تا 120 كيلوگرم پتاس خالص را همراه با شخم يا عمليات تكميلي قبل از كاشت در زمين پخش نمود. احتياج ذرت در مراحل اوليه به كود ازته كم و به مرور افزايش مي يابد كه مقدار مورد لزوم حدود 140 تا 160 كيلوگرم ازت خالص در هر هكتار و موقع پخش آن در دو نوبت نيمي در موقع كاشت و نيمي ديگر موقعي است كه ارتفاع بوته ها به 30 تا 40 سانتي متر رسيده باشد. بذري كه براي كشت انتخاب مي گردد بايد قبلا ضدعفوني گردد تا از سرايت بيماريهاي قارچي جلوگيري شود . تهيه بستر خوب و انتخاب بذر مناسب در تامين محصول رضايت بخش نقش سازنده دارند . تهيه بستر سطح باعث تامين شرايط مناسب براي جوانه زدن و رشد گياه جوان مي شود . اگر بستر بذر ناهموار و كلوخه دار باشد و خلل و فرج بزرگ در خاك زياد باشند سطح تماس بذر با خاك كم شده و حركت آب به طرف بذر كند مي شود . از طرف ديگرعمليات شخم زياد باعث از بين رفتن ساختمان خاك شده و خلل و فرج بسيار كوچك در خاك باعث جلوگيري از حركت مناسب آب و هوا مي شد . عمليات زياد باعث فشرده شدن خاك شده و پس از بارندگي در سطح خاك سله تشكيل مي شود . بنابراين بايد عمليات به صورتي انجام شود كه شرايط مطلوب جهت جوانه زدن را تامين شرايط براي سبز كردن و رشد گياه جوان مهيا، قابليت جذب آب در خاك افزايش يافته ، مقدار آب مورد نياز براي رشد گياه در خاك افزايش يابد و بالاخره كنترل علف هاي هرز امكان پذير مي گردد.
دسته بندی: فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 2077 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 54

حجم فایل:2,652 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: