پروژه کارآفرینی تأسیس کارخانه بخاری

دسته بندي : کارآفرینی » صنعتی
پروژه کارآفريني تأسيس کارخانه بخاري در 44 صفحه ورد قابل ويرايش


پاره اي از مقررات مربوط به صدور موافقت نامه اصولي

1- صدور موافقتنامه اصولي موکول به مقايسه و انطباق پرسشنامه هاي تکميل شده ، دريافتي با معيارهائي مانند : مناسب ترين قيمت تمام شده ، صرفه جويي ارزي بيشتر ، استفاده حداکثر ازمنابع داخلي ، ايجاد ارزش افزوده بالاتر ، انتخاب تکنولوژي مناسب ، انطباق ويژگي هاي کالا با استاندارد ملي و با استاندارد قابل قبول ، اثر طرح در ايجاد صنايع جنبي ، نقش طرح در ديگر بخشهاي اقتصادي ، پيش بيني روش هاي جلوگيري از آلودگيهاي محيطي ، ارائه خدمات پس از فروش و ديگر معيارها مشابه مي باشد .

2- به طرحهاي پذيرفته شده حداکثر 4 ماه پس از دريافت طرح موافقت اصولي داده مي شود .

3- در مورد طرحهاي بزرگ و ويژه اين مهلت با نظر معاون طرح و برنامه قابل تمديد است .

4- از آنجائيکه در مورد موافقت نامه اصولي از ذکر عناوين کلي مانند : بسته بندي مواد غذائي و… خودداري مي شود . بنابراين متقاضيان بايد نام ، ويژگي ها و فرمول انواع فرآورده‌هاي مورد درخواست را به صورت تفکيکي در پرسشنامه قيد نمايند .

5- چنانچه متقاضي مشخص يا اشخاص حقيقي باشد تاز ماني که اقدام به تشکيل شرکت نموده اند موافقت نامه به نام شخص صادر مي شود اگر متقاضي اشخاص حقوقي باشد . صدور موافقت نامه اصولا به نام اشخاص حقوقي موکول به دريافت اساسنامه ممهور به مهر اداره ثبت شرکت ها مي باشد .

6- متقاضي نمي تواند در يک زمان پيش از دو موافقت نامه دريافت کند.

7- مدت اعتبار از تاريخ صدور يکسال وحداکثر 3 بار و هر بار به مدت 6 ماه قابل تمديد است .

8- در مناطقي که شرکت شهرکهاي صنعتي قادر به ارائه خدمات مورد لزوم از قبيل واگذاري زمين وتامين آب و برق بوده و يا ظرف 6 ماه بعد از عقد قرارداد بتواند خدمات مورد نياز را بر اساس قرارداد ارائه نمايد . متقاضي ملزم به احداث واحد صنعتي در شهرک خواهد بود . در غير اينصورت و چنانچه متقاضي مالک زمين مجاز بوده و يا از منابع غير دولتي زمين مناسب را خريداري نمايد . مي تواند در اين زمين با رعايت مقررات مربوطه اقدام به احداث واحد کند .

چکيده بررسيهاي فني ، مالي و اقتصادي

سير تحول علوم و صنايع مختلف در ابعاد کنوني آن تا حدود زيادي معلول انگيزه رفاه طلبي بشر مي باشد . اختراع و به کارگيري وسايل و ابزارهاي ساده ابتدايي توسط بشر اوليه ، سرآغاز فعاليتهاي صنعتي گسترده اي است که درگذر از تحولات اعصار متمادي ، شکل پيشرفته و مکانيزه امروزي را در توليد و تامين مايحتاج ضروري و رفاهي زندگي به خود گرفته است .

از بين انبوه ضروريات زندگي ، لوازم خانگي به لحاظ گستردگي و ضرورت استفاده از آنها توسط اقشار مختلف اجتماعي از اهميت و حساسيت بيشتري برخوردار مي باشد . در مجموعه اين پروژه ، وسايل گرمايش به عنوان يک نياز همگاني و اجتناب ناپذير تلقي گرديده که با وجود قدمت چندين ساله صنايع توليدي آنها بواسطه رشد ناهمنگ جمعيت در مقايسه با عوامل عرضه اين وسايل ، همچنان از قابليت جذب بازار مناسبي برخوردار مي‌باشند.

قابليتها و محدوديت هاي سيستم هاي مختلف گرمايشي ، لزوم تطبيق شرايط محل بکارگيري آنها با نوع سيستم بکار برده شده را طلب نموده است .

در ارائه اين پروژه با پيروي از يک روند منطقي پيرامون بررسي بخاريهاي و آبگرمکن هاي گازسوز و کولر آبي ابتدا شناخت جامع و کاملي در مورد مشخصات ضروري و ظاهري و فني کالا ارائه گرديده و پس از کاوش در مورد بازار فروش ، ميزان تقاضا و قيمت محصول ، مواد اوليه و روش توليد و … توضيح داده است .

در پايان روند اين پروژه برآوردهاي مالي بر اساس اطلاعات کمي بدست آمده و با توجه به جداول و نرخهاي تعيين شده ارائه گرديده است .



الف ـ مواد مورد نياز در قسمت بدنه و کوره

در قسمتهاي بدنه و کوره بخاري گازسوز استفاده از ورقهاي فولادي با ضخامتهاي مختلف (C10 10) پيشنهاد مي گردد . ضمنا در اين قسمتها از شيشيه سيکوريت (نشکن) نيز استفاده مي شود .

ب ـ مواد مورد نياز مجموعه برنز

با توضيحات در زمينه بهينه کردن سود دهي مجموعه برنز و شير کنترل گاز به طور کامل و آماده خريداري مي شود . از ديگر مواد مورد نياز ، لوله مسي يا آلومينيمي با ضخامتهاي مختلف ، اوريفيس، چيني فندک ، سيستم ترموکوپل و پيلوت ، ممه اي و پيچهاي اتصال مي باشد .

محاسبه مواد مورد نياز در ساخت بخاري گازسوز

الف ـ محاسبه ورق مورد نياز

محاسبه دقيق ورق مورد نياز مهمتين قسمت در برآورد مواد اوليه ميباشد که ذيلا به آن اشاره ميشود يکي از پارامترهاي قابل توجه در طراحي محصول بخصوص با توجه به حجم عمليات برشکاري و پرسکاري ، احتساب ضايعات و بکارگيري صحيح و اصولي آن در قسمتهاي مختلف مي باشد . براي محاسبه درصد ضايعات ورق لازم است سطح کل ورق بريده شده توسط قيچي را اندازه گرفته و سپس سطح ضايعات هر ورق محاسبه شود رابطه زير در صد ضايعات هر ورق را بدست مي دهد .

به کمک اين رابطه ، در صد ضايعات براي هر قطعه و سپس براي يک بخاري گازسوز محاسبه مي شود . بديهي است که درصد ضايعات در محاسبه ميزان ورق مورد نياز جهت توليد بخاري گازسوز دخيل خواهد بود بنابراين:

براي توليد هر قطعه با توجه به اينکه انواع متنوعي بخاري توسط واحد توليدي تهيه مي گردد ، از اينرو "ميزان توليد" هر بخاري در رابطه فوق ، جهت فراگير بودن شرايط ذکر گرديده است . نمونه محاسبات ورق اويه مورد نياز براي توليد بدنه بخاري گازي به ابعاد 80*60 سانتي متر ذيلا آورده شده است :

ضخامت ورق = 9/0 (ميليمتر)

ابعاد ورق موجود = 600*1000 (ميليمتر مربع)

وزن قطعه مورد نظر = 4/3 کيلوگرم (وزن مخصوص فولاد حدودا 85/7 گرم بر سانتيمتر مکعب است) تعداد قطعه قابل قبول در طول ورق استاندارد :

(قطعه)

تعداد قطعه قابل قبول در عرض ورق استاندارد :

(قطعه)

بنابراين تعداد کل قطعه توليدي از ورق استاندارد برابر يک قطعه مي باشد . سطح مفيد ورق استاندارد برابر 480 هزار ميليمتر مربع (600*800) و سطح کل آن معادل 600 هزار ميليمتر مربع (600*1000) بوده لذا ضايعات آن خواهد بود :

(ميليمتر مربع) 120000=480000 – 600000

از اينرو درصد ضايعات چنين محاسبه ميشود .

20% = = درصد ضايعات

لازم به توضيح است که ورقي که به عنوان ضايعات توليد اين قطعه از بدنه بخاري در نظر گرفته شده مي تواند به عنوان ماده اوليه جهت تهيه درب کوچک بخاري گازي به عنوان دو قطعه به ابعاد 200*300 در نظر گرفته شود .

استفاده از ضايعات ناشي از توليد يک قطعه به عنوان ماده اوليه جهت تولدي قطعه ديگر يا به عبارت ديگر کمينه کردن ميزان اتلاف ورق در توليد اين توليد تمامي اين پارامترها جهت بهينه کردن مقدار مصرفي ورق به لحاظ سود دهي بيشتر در نظر گرفته شده است .

در مجموع با توجه به اينکه وزن بخاري (با ارزش حرارتي متوسط) حدودا 25 کيلوگرم مي باشد ، پيش بيني حدود 7% ضايعات براي آن منطقي بوده و همچينن وزن وسايل جانبي از قبيل شيشه ، برنز ، شير کنترل گاز و … حدود 2 کيلوگرم برآورد مي گردد، لذا در هر محصول حدود 22 کيلوگرم ورق استفاده مي شود که با احتساب ضايعات بلا استفاده (حدود 2 کيلوگرم) در مجموع 25 کيلوگرم ورق براي هر واحد بخاري گازي در نظر گرفته مي‌شود.

ب ـ محاسبه ساير مواد مورد نياز جهت بخاري گازي

رنگ و تينر ، لعاب ، مشعل ، مجموعه شير کنترل گاز و پيلوت ، لوله مسي يا آلومينمي ، اوريفيس و اتصالات برنجي ، شيشه ، سيکوريت ، پيچ و مهره ، سيم جوش و … مواد ديگري هستند که در توليد بخاري گازي بکار رفته است .

ب ـ 1) رنگ و تينر جهت پوشش بدنه

به طور متوسط براي هر واحد بخاري حدود 150 گرم رنگ کوره اي و 50 سانتيمتر مکعب تينر با حدود دماي پخت 160 درجه سانتيگراد مصرف مي گردد که اين مقدار با احتساب ضايعات مربوطه در نظر گرفته شده است . اين مقدار با توجه به سيستم پاشش با پيستوله و از طريق دستي تعيين شده و درصورت استفاده از سيستم الکترواستاتيک مقدار مصرف در واحد محصول به مقدار چند درصد کاهش خواهد يافت.

ب ـ 2) شير کنترل گاز

يکي از حساس ترين قطعات بخاري محسوب ميشود که در داخل کشور تامين مي شود . از اين رو مقدار مصرف آن با در نظر گرفتن 5 درصد ضايعات محاسبه مي شود .

ب ـ 3) مشعل (برنز)

تهيه برنز از خارج از واحد توليدي (کارخانه هاي توليد کننده) انجام مي گيرد که با احتساب مصرف يک برنز به ازاي هر واحد محصول و مقدار ضايعاتي برابر با 2 درصد کل سفارش مي باشد .



ب ـ 4) مجموعه پيلوت (پيلوت ، فندک ـ سيم ترموکوپل):

سيم ترموکوپل ، فندک و پيلوت قابل تهيه در داخل مي باشند که در هر حال در نظر گرفتن ضايعاتي حدود 1% براي مجموعه پيلوت امري معقول خواهد بود .

ب ـ 5) لوله مسي يا آلومينمي

جهت ايجاد مسير عبور گاز از لوله آلومينمي يا مسي با قطر خارجي 8 ميليمتر و 6 ميليمتر و ضخامت حدود 7/0 ميليمتر استفاده مي گردد که به کمک پرچ يا يک ممه اي و يک پيچ کله قندي برنجي عمل اتصال توسط لوله مذکور از شير کنترل گاز به سيستم پيلوت و مشعل صورت مي گيرد . مصرف لوله هاي آلومينيومي و مسي با توجه به نوع محصول متفاوت بوده ولي به طور متوسط مصرف حدود 15 سانتيمتر از هر نوع لوله 8 و 6 ميليمتري همراه دو پيچ کله قندي و دو ممه اي در واحد محصول معمول مي باشد .

ب ـ 6) اوريفيس و اتصالات برنجي

جهت استقرار اوريفيس بر روي مجموعه برنز از يک زانوئي برنجي و يا قطعه اي شبيه به آن استفاده مي گردد که اوريفيس در نوک زانوئي پيچ شده و مجموعه به کمک يک مهره به برنز محکم و در نهايت به شير کنترل گاز متصل مي شود مصرف اوريفيس و زانوئي به ازاي هر واحد محصول يک عدد مي باشد . جهت اتصال گاز اصلي (ورودي گاز) به شير کنترل گاز از يک سر شيلنگي استفاده مي گردد ضريب ضايعات براي اوريفيس و اتصالات 1% در نظر گرفته مي شود .


دسته بندی: کارآفرینی » صنعتی

تعداد مشاهده: 1830 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 44

حجم فایل:74 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: